Søndag 26. Mars 2023, 19:00
KonsertKonsert: Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen Trio spiller den aller første konserten etter åpningen av Byens Tak. Det er ikke tilfeldig.

︎︎︎ BilletterI slutten av mars vil et flygel bli heist fra gateplan til toppen av et av byens mest markante bygg. Tord Gustavsen skal opptre på Byens Tak.

Drømmen om konserten henger nært sammen med selve tanken om å etablere et arkitektkontor i 11. og 12. etasje i Folketeaterbygningen; et kontor som kunne være tegnestue på dagtid og en arena for offentligheten på kveldstid.

Rodeo-gründer Henning Sunde hadde et bilde i hodet: Tord Gustavsen bak flygelet, og kolleger, venner og folk fra hele byen, lyttende, på gulvet, på stoler, i sofaer og stående lent mot veggen. Som konsertscenen i Pedro Almodovars legendariske film «Hable con ella», bare i Oslo, i byen vår. Så i det Rodeo signerte avtalen med gårdeier, var telefonen til Tord Gustavsen den første som ble tatt.

Tord Gustavsen har et internasjonalt renommé og er en av Norges mest anerkjente jazzartister. Han har gitt ut åtte album under eget navn, i tillegg til sideprosjekter med vokalister som Kristin Asbjørnsen, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Hans siste album, «Opening», kom på ECM i 2022.

Dagens utgave av Tord Gustavsen Trio består av:

  • Tord Gustavsen, piano
  • Steinar Raknes, bass
  • Jarle Vespestad, trommer

Billetter til konserten kjøpes på Tikkio
Folketeateret, 12. etasje
Youngstorget 2A, 0571 Oslo
LinkedIn
Instagram
Byens Tak er Oslos nye møteplass for arkitektur og bykultur, på toppen av Folketeaterbygningen på Youngstorget. Her kan du delta på unike arrangementer, nyte et glass i solnedgang med gode venner, eller leie lokalet til en spesiell anledning.