Kaffebar, vinbar og kulturscene


28. februar 2024 åpnet Byens Gulv — en liten kaffebar, vinbar og kulturscene i Folketeaterpassasjen. Stedet er også porten til Byens Tak. Her vil du kunne nyte morgenkaffen, lese en bok, drikke vin med venner eller delta på små, finurlige kulturarrangementer.


︎︎︎ Program for åpningsuka finner du her! 

Byens Gulv introduserer kvalitetskaffe, vin, småretter og intime kulturarrangementer til Folketeaterpassasjen og Youngstorget. De nylig renoverte 26 kvadratmeterne vil være åpne fra tidlig morgen mandag til lørdag. Dette blir stedet der du kan nyte morgenkaffen på vei til jobb, sitte en stund med skjerm eller bok, dele ukas vin med venner eller delta på intime arrangementer. I tillegg til sitt eget varierte program, vil Byens Gulv også fungere som en viktig portal til Byens Tak. Gjestene kan starte kvelden på Byens Gulv før de tar heisen opp til et arrangement på Byens Tak, eller motsatt.

Byens Gulv har en historie som lokalene til Smørspesialisten, en dagligvarebutikk som eksisterte både under Gerhardsen, Brundtland og Stoltenberg. De siste årene har lokalene fungert som møterom for Rodeo arkitekter, men nå gjenoppstår det som et sted for byen. Rodeos visjon med både Byens Tak og Byens Gulv er å dele goder og arealer i en by der vi stadig blir flere.


Åpningstider:

Mandag og tirsdag fra 07.30 til 17.00

Onsdag og torsdag fra 07.30 til 22.00

Fredag fra 7:30 til 00.00

Lørdag fra 10:00 til 00.00.Byens Gulv, i likhet med Byens Tak, drives av Rodeo arkitekter og Fuglen. Fuglen er kjent for førsteklasses kaffe og unike kaffebarer i Norge og Japan, med besøksmuligheter iblant annet Tokyo, Fukuoka, Oslo sentrum og Gamlebyen. Fuglen har også en lillebror på Kampen, og snart en lillesøster på Byens Gulv. Konseptet Byens Gulv er utviklet som en del av Byens Tak i samarbeid med stedsutviklingsselskapet Natural State.

Byens Gulv åpnet dørene i Folketeaterpassasjen samtidig som Byens Tak feirer sitt 1-årsjubileum. Folketeateret, 12. etasje
Youngstorget 2A, 0571 Oslo
LinkedIn
Instagram
Byens Tak er Oslos nye møteplass for arkitektur og bykultur, på toppen av Folketeaterbygningen på Youngstorget. Her kan du delta på unike arrangementer, nyte et glass i solnedgang med gode venner, eller leie lokalet til en spesiell anledning.